Menu

5 voordelen van werken op een online werkplek

Altijd en overal bij je programmatuur en data

Een online werkplek in de cloud, wat is dat nou? Dat leggen wij graag uit en vooral wat de voordelen zijn van een online werkplek in de cloud.

Wat is een online werkplek?

Een online werkplek is een traditionele manier van werken op een externe locatie (de cloud). Gewoon een eigen bureaublad, je softwareprogramma’s, de Microsoft Office pakketten en al je data. Maar hoe werkt dit precies? Op je computer staat een snelkoppeling om via een beveiligde verbinding connectie te maken met je online werkplek. Na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord (en buiten kantoor DUO Authenticatie) kom je op je bureaublad terecht. Hier kun je vervolgens je e-mail openen, een boekhoudpakket opstarten of bijvoorbeeld een Pdf-bestand openen. Maar welke voordelen heb je nou precies met een online werkplek t.o.v. een lokale serveroplossing. We beschrijven ze voor je:

Voordeel 1: beschikbaarheid van je data

Altijd en overal heb je beschikking tot je data en je programma’s. Je data staat, in ons geval in Groningen of Zuidbroek, in een datacenter die 24/7 te benaderen is via het internet. Daardoor kun je op elk gewenst moment bij je data en software. Uiteraard alleen jij! Standaard heb je een inlognaam en wachtwoord nodig om in te loggen. Ben je niet op kantoor? Dan moet je bevestigen dat jij het bent middels dubbele authenticatie op je smartphone.

Voordeel 2: kostenbesparend

Een online werkplek is kostenbesparend! Je hoeft namelijk niet te investeren in een serverpark en je hebt geen ICT-er meer nodig binnen je bedrijf. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen! Daarnaast bespaar je op energiekosten en licentiekosten. Dit laatste komt omdat je maandelijks alleen betaald voor de licenties die in gebruik zijn.

Voordeel 3: veiligheid / security

De gehele werkplek staat achter een zeer zware firewall. Meerdere beschermingslagen zorgen ervoor dat alleen jij bij je data en programmatuur kan. Daarnaast maken wij altijd gebruik van dubbele authenticatie als je niet op kantoor werkt. Mocht iemand proberen in je omgeving te komen dan heeft hij of zij ook je smartphone nodig. Als laatste staan de servers in een tier 3, ISO27001 gecertificeerde datacenter!

Voordeel 4: schaalbaarheid

Een online werkplek neem je af in een maandelijkse abonnementsvorm. Hierdoor is het mogelijk je abonnement ook maandelijks te wijzigen. Heb je een gebruiker meer of minder? Dan passen wij dit aan voor de eerst volgende maand en betaal je nooit teveel!

Voordeel 5: automatische back-up en altijd up-to-date

Dagelijks de back-up wisselen en meenemen naar huis is niet meer nodig met een online werkplek! Wij regelen en beheren je back-up en back-uppen de gehele omgeving 30 dagen voor je. Geen snapshots technologie maar een volwaardige back-up op 2 verschillende locaties in Nederland. Wil je de hele server terugzetten of alleen een e-mail terugzetten? Wij maken gebruik van de slimme software van Veeam waardoor beide mogelijk is.

Een online werkplek van Rovecom Zakelijk

Denk je dat een online werkplek van Rovecom Zakelijk een toevoeging kan zijn voor je bedrijf? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Veel klanten zeggen kosten te besparen nadat ze in onze cloud werken. Meer informatie? Bel naar 0528 – 22 35 35 of stuur een e-mail naar icts@rovecom.nl voor een afspraak.

  Benieuwd wat wij met jouw gegevens doen? Lees ons privacy statement.

  Bekijk hier een aantal van onze referenties

  Contact

  Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

  Support door Tradle

  Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

  Neem mijn computer over

  Tradle B.V.