Menu

AVG/GDPR

Eenduidige en veilige Europese digitale omgeving

Op 25 mei 2018 is de General Data Protection Regulation (GDPR), in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ingegaan. Deze wet zorgt ervoor dat een persoon meer controle heeft over de manier waarop zijn gegevens worden verzameld, opgeslagen, overgedragen en gebruikt. Hoe zorg jij ervoor dat je voldoet aan deze wetgeving in een wereld vol cybercrime? Wij denken graag met je mee.

AVG in het kort

  • Zo weinig mogelijk gegevens

Er moet een specifiek doel zijn waarom de organisatie de gegevens wil verwerken. Organisaties mogen niet te pas en te onpas persoonsgegevens verwerken.

  • Gerechtvaardigd doeleinde

Het verzamelen van persoonsgegevens mag alleen gebeuren als er een gerechtvaardigd doeleinde is. Hierbij moeten de wettelijke verwerkingsgronden en andere wet- of regelgeving expliciet nageleefd worden.

  • Identiteit en doel

De reden waarom een organisatie of persoon die de persoonsgegevens verwerkt, moet duidelijk zijn bij de persoon van wie de persoonsgegevens zijn. Ook moet de organisatie of persoon zich altijd kenbaar maken aan de persoon van wie de persoonsgegevens zijn.

  • Beveiliging

De organisatie moet er zorg voor dragen dat de persoonsgegevens op een passende manier worden beveiligd.

  • Transparantie

Het moet voor de persoon waarvan de persoonsgegevens zijn, duidelijk zijn hoe en waarom de persoonsgegevens worden verwerkt. De persoonsgegevens mogen alleen worden verwerkt, als dit voldoet aan de AVG.

  • Juiste gegevens

De persoon die verantwoordelijk is voor de persoonsgegevens moet ervoor zorgen dat de gegevens correct zijn. Mochten de gegevens verouderd zijn, dan moet deze verwerkingsverantwoordelijke er voor zorgen dat de gegevens geactualiseerd worden.

Goed beveiligde data

Een goede beveiliging van je data is het halve werk. Wij helpen je met het beveiligen van je data. In de afgelopen 25 jaar hebben wij een ruime kennis en kunde van IT-security opgedaan. Wij weten dat het tegenwoordig niet meer genoeg is om je apparaten alleen met antivirus te beveiligen. Door een combinatie te maken van verschillende beveiligingen creëer je een sterke bescherming voor jouw data.

Het IT-beleid

Wij helpen je met het maken van een grote stap richting een veiligere en toekomstgerichte aanpak door middel van een robuust IT-beleid. Met een goed IT-beleid definieer je regels, voorschriften en richtlijnen voor het juiste gebruik en onderhoud van alle data en apparatuur binnen je organisatie. Het bevat onder meer ethisch verantwoorde procedures voor systeem- en gegevensbeveiliging.

Samen IT-beleid maken

Wij gaan naast je zitten en stellen samen met jou het plan op. We denken met je mee, dragen suggesties aan en zorgen ervoor dat jouw IT-beleid waterdicht is. Het is belangrijk dat iedereen binnen jouw organisaties de principes van het beleidsplan van voor tot achter kent en begrijpt. Zo laat je zien dat jouw organisatie vertrouwelijke gegevens op een veilige en betrouwbare manier beheert.

Beveiliging en Rovecom Zakelijk

Wij nemen de beveiliging van persoonsgegevens en bedrijfsgevoelige informatie heel serieus. Sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing werd, is er al een grote slag gemaakt op gebied van bescherming van persoonsgegevens. Maar wij wilden meer.

ISO 27001

Daarom zijn wij ISO 27001 gecertificeerd. Dit certificaat bevestigt dat wij conform de internationaal opgestelde norm voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen werken. ISO 27001 is een manier van werken middels een systematische aanpak, met als doel het waarborgen van de informatieveiligheid en continuïteit van de organisatie. Kortom: jouw vertrouwelijke gegevens blijven bij ons ook echt vertrouwelijk.

Meer informatie

Benieuwd naar wat wij voor jou, jouw onderneming en medewerkers kunnen betekenen? Klik op onderstaande button en vul het contactformulier in of bel ons op 0528 22 35 35.

Neem contact met mij op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.