Menu

Digitalisering van inkoopfacturen

Houd tijd over voor andere dingen

Digitaliseren van facturen

Scan- en herkensoftware is software waarmee gegevens uit facturen automatisch gelezen worden en doorgezet worden naar de boekhoudsoftware. Dit geldt zowel voor facturen die digitaal binnenkomen, als voor papieren facturen die handmatig gescand worden. De klantgegevens en de bedragen worden automatisch ingevuld en kunnen vervolgens makkelijk worden verwerkt.

Wat is sneller?

Is dat scannen en herkennen en vervolgens alsnog een boeking moeten maken nu echt zoveel sneller dan met de hand inkloppen? Scan- en herkensoftware zijn lerende systemen. Eenmaal een factuur herkend van crediteur X of debiteur Y en de volgende factuur gaat al sneller. Maar daar gaat het in eerste instantie niet om. Het grootste voordeel van scan- en herkensoftware is het digitale archief dat je aanlegt. Gekoppeld en wel met je boekhoudpakket. Alles bij elkaar en overal inzichtelijk.

Autorisatieflow

De meeste scan- en herkensoftware biedt ook de ondersteuning in het goedkeuringsproces van de betaling van facturen. Dit gebeurt aan de hand van bijvoorbeeld een app, waarmee de factuur kan worden ingezien en vervolgens kan worden goed- of afgekeurd. Handig voor de autorisatoren die veel onderweg zijn.

Keuze maken

Welke scan-en herkensoftware bestaan er dan allemaal en welke sluit aan bij mijn boekhoudpakket? Rovecom kan jou helpen bij deze vraag. Wij hebben ervaring met het uitzoeken van prijs- en kwaliteitsverhouding en welke wel/niet te koppelen valt met jullie boekhouding. Wij bekijken eerst hoe je (facturatie)proces eruit ziet. Je zit niet te wachten op functionaliteit die je niet nodig hebt. Of je wilt juist ingebouwd specialisme voor die ene gespecificeerde factuur, vrachtbrief of pakbon. Om te weten wat er past bij jouw bedrijfsprocessen gaan we graag met je in gesprek.

Laten we een keer koffie drinken

Wij zijn partner van:

Logo van Elvy
logo van Basecone

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Rovecom Zakelijk

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Rovecom Zakelijk