Menu

Beheer efficiënt mobiele devices met Microsoft Intune

23 juni

Flexibel werken is momenteel erg populair, en dat is begrijpelijk. Mobiele devices zoals laptops en smartphones spelen hierin een belangrijke rol. Wat ooit begon als een gadget, zijn deze mobiele devices nu onmisbare tools geworden voor de flexibiliteit en productiviteit van collega’s. Voor IT-beheerders vormen ze echter een uitdaging op het gebied van controle en veiligheid. Mobile device management-oplossingen zoals Microsoft Intune helpen bij het beheren van mobiele devices. Benieuwd hoe dit precies werkt? We lichten het toe aan de hand van 5 handige functies van deze veelgebruikte tool.

Integratie met voorwaardelijke toegang 
Bij flexibel werken maak je gebruik van diverse werkplekken waar verschillende mobiele devices worden gebruikt, waarbij de meesten van ons werken vanuit de cloud. Het is dan vanzelfsprekend dat je wilt controleren wie er toegang heeft tot je (bedrijfs)data. Dit doe je via voorwaardelijke toegang, ook wel bekend als conditional access. Met behulp van deze functie kun je specificeren aan welke vereisten een device moet voldoen voordat iemand toegang krijgt tot (bedrijfs)gegevens. Zo houd je ongewenste werkstations en nieuwsgierige meekijkers buiten de deur, waardoor je werkomgeving veilig blijft.

Op afstand updaten
Een belangrijk aspect van devicebeheer is het waarborgen van de beveiliging van mobiele devices door middel van regelmatige updates en patches. Met Intune kun je eenvoudig deze updates uitvoeren op afstand. Zo weet je zeker dat de werkplekken van je collega’s altijd up-to-date zijn met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

Gegevensbeveiliging en encryptie
Hoe voorzichtig je collega’s ook zijn, mobiele toestellen en werkstations kunnen nu eenmaal verloren raken of gestolen worden. Met Intune worden de gegevens op mobiele devices beschermd door middel van encryptie en toegangscontrole. Hierdoor blijven bedrijfsgegevens beschermd. Deze robuuste beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat gevoelige informatie veilig blijft en niet in verkeerde handen valt.

Snelle respons op beveiligingsincidenten
In het geval van beveiligingsincidenten heeft Intune de mogelijkheid om devices op afstand te wissen of in quarantaine te zetten. Ook kun je zakelijke data op afstand verwijderen. Slim! Zo kan er snel gereageerd worden op dreigingen en kan ongewenst gedrag geblokkeerd worden. Zo worden beveiligingsrisico’s tot het minimum beperkt.

Inzicht in het gebruik van je werkplekken
Welke apps worden er gebruikt in je organisatie? Via welke werkstations gebeurt dat, en hoe zit het met de beveiliging daarvan? Dit, en nog veel meer, vind je terug in de diverse rapportages die Microsoft Intune biedt. Deze rapportages laten je zien hoe je werkplekken worden gebruikt en waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Zo optimaliseer je je werkplekken in een handomdraai.

Samengevat is Microsoft Intune zeer handig om te hebben als je je bedrijfsgegevens wil beschermen. Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om alle mobiele devices te beheren vanuit één centrale omgeving. Benieuwd wat Microsoft Intune voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.