Menu

Besteed ik ICT uit of houd ik het in eigen huis?

10 november

ICT is een heel ruim begrip. ICT wordt vaak als containerbegrip gebruikt als het gaat om netwerken, computers, printers en nog veel meer. Je zult begrijpen dat een brede kennis van verschillende facetten binnen de ICT vereist is als je een eigen ICT-afdeling wilt binnen jouw organisatie. Je kan er ook voor kiezen een deel van de ICT in eigen hand te houden, door de moeilijkste of meest tijdrovende processen uit te besteden door een specialist in te huren. Het volledig uitbesteden van je ICT is ook mogelijk. Waar kies jij voor? En wat zijn de voordelen?

3 redenen om ICT-beheer in eigen huis te houden

  1. Kennis intern. Je hebt zelf de kennis in huis, waardoor je de regie in eigen handen hebt. Je bent niet afhankelijk van een derde partij.
  2. Korte lijnen. Met een eigen ICT-afdeling kan je gemakkelijk binnenlopen wanneer je een vraag hebt. Je bent niet per se afhankelijk van een telefoon of e-mail.
  3. Bereikbaarheid. Een eigen ICT-afdeling geeft je de zekerheid dat deze altijd bereikbaar is tijdens – en misschien zelfs wel buiten – de openingstijden van jouw organisatie.

 

4 redenen om het ICT-beheer uit te besteden

  1. Kostenbesparing. Je hoeft zelf geen aparte medewerker aan te nemen en spaart hiermee dus kosten uit als salaris en jaarlijkse trainingen om de kennis op peil te houden. Zeker voor een mkb-ondernemer.
  2. Kennis. Een ICT-beheerder bezit de nodige kennis en ervaring in zijn vakgebied, waar jij van profiteert. Bepaalde problemen lijken voor jou lastig, terwijl een ICT-beheerder deze problemen vaker tegenkomt. Hierdoor worden jouw vraagstukken sneller opgelost.
  3. Taken en verantwoordelijkheden. Wanneer je besluit het beheer bij een externe partij neer te leggen, worden afspraken als taken, verantwoordelijkheden en uren in een Service Level Agreement (SLA) vastgelegd. Jij weet waar je aan toe bent en dat geeft duidelijkheid.
  4. Centraal aanspreekpunt. Je hebt een vast aanspreekpunt voor je ICT-gerelateerde vragen.

 

Wat past bij jouw onderneming is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Hoe vaak verwacht je gebruik te (moeten) maken van een ICT-specialist?
  • Ben je bereid structureel tijd (en geld) te investeren in het vinden van een eigen ICT-specialist, inclusief jaarlijkse trainingen om de kennis op peil te houden?
  • Heb je voldoende aan 1 ICT-specialist met algemene kennis of ben je op zoek naar een persoon met kennis van meerdere onderdelen?

Wanneer je voor jezelf de antwoorden weet op de bovenstaande vragen, heb je voor jezelf helder wat past binnen jouw situatie en kan je gericht aan de slag.

 

ICT-beheer uitbesteden?

Rovecom Zakelijk is jouw partner als jij je ICT wenst uit te besteden. Ook kunnen wij je onder andere adviseren op het gebied van werken in de cloud of IT-security. Wij zijn al meer dan 25 jaar de IT-partner voor het mkb in Noord-Nederland. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op
Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.