Menu

Bewaarplicht facturen

Hoe administreer jij je facturen?

Als ondernemer bewaar je alle facturen die je stuurt of ontvangt. Dit is verplicht, want de Belastingdienst kan je administratie controleren. Facturen bewaar je in de vorm waarin je ze hebt verstuurd of hebt ontvangen. Digitale facturen druk je dus niet af, maar bewaar je digitaal. Facturen en bonnetjes scannen en bewaren mag ook. De facturen moeten 7 jaar bewaard worden. Facturen over onroerende zaken moet je 10 jaar bewaren. Alles over de bewaarplicht kun je lezen op de website van de Belastingdienst.

 

Digitaliseren van facturen

Met een bewaarplicht van minimaal 7 jaar, is het een goed idee om je (inkoop)facturen te digitaliseren. Het scheelt je tijd en minimaliseert de kans op fouten, aangezien de software gegevens voor je uitleest. Ook heb je alle facturen bij elkaar in een digitaal archief. Ga maar na hoeveel ordners en kastruimte je hiermee bespaart. Bovendien kun je digitale facturen sneller weer terugvinden dan wanneer je een papieren factuur zoekt.

 

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om je inkoopfacturen te digitaliseren?

Of wil je met iemand sparren over je huidige administratieproces? Met onze ervaring helpen wij je graag verder. Wij luisteren naar jouw verhaal en adviseren vervolgens over wat het best past binnen jouw organisatie en werkwijze. Ik stel voor om eerst te beginnen met een kennismakingsgesprek. Vrijblijvend uiteraard.

Laten we koffie drinken

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.