Menu

Cloud voor het MKB

Beschikbaarheid, uptime en werken in een veilig omgeving

 

Werken in de cloud

Een van de meest belangrijke processen binnen elk bedrijf – groot of klein – is IT. Een veilige, uptime en altijd beschikbare IT vooral. Door met cloud te werken, heb je als ondernemer je data overal ter wereld ter beschikking en is je programmatuur uitstekend beveiligd in een datacenter. Wie van het IT-proces een zorgeloos proces wil maken, die werkt in de cloud.

Voordelen voor het MKB

Zeker vanwege de factor schaalbaarheid is deze manier van werken voor het MKB een prima middel, dat doorgaans kiest voor een dedicated of een shared cloud. Bedrijven waar tussen de tien en tweehonderdvijftig mensen werken, kiezen vaak en bewust voor de hybride versie. Deze oplossing wordt in het datacentrum in Groningen of Zuidbroek gehost. De afzonderlijke dedicated servers kunnen wel geclusterd worden, met voor elke server een specifieke taak. Groeit je bedrijf? Dan voeg je gewoon een extra server toe. Hetzelfde geldt uiteraard voor de situatie waarin je inkrimpt. Een van de voordelen van cloud is de dynamische aard, de cloud kan immers altijd passend gemaakt worden.

Een back-up is geen zorg meer

Op een shared cloud heb je als gebruiker het recht van gebruik van een eigen deel van de ruimte. Bij andere gebruikers op de server terechtkomen is onmogelijk. In feite worden alleen de resources gedeeld. Hét voordeel van werken met shared cloud is het kostenaspect. Omdat je de cloud deelt met meerdere cloud gebruikers, deel je de kosten ook en wordt de prijs dus lager. Voor bedrijven met meer dan 10 gebruikers is de hybride cloud beschikbaar en de heel grote klanten kunnen eventueel een beroep doen op een private omgeving. In alle gevallen ben je verzeker van een altijd goede back-up van je belangrijke data.

Online werkplek

De cloud is voor het MKB de perfecte oplossing. Steeds meer bedrijven maken gebruik van de cloud vanwege de automatische back-ups die gemaakt worden, de al genoemde prijs en het feit dat de gegevens altijd bereikbaar zijn. Als ondernemer kun je altijd bij je data en je bestanden kun je vanaf elk apparaat, of het nou desktop, tablet of smartphone is- bereiken. Met cloud kun je de online werkplek introduceren. Kortom: IT wordt een zorgeloos proces zodat je je als MKB-bedrijf kan focussen op je primaire bedrijfsprocessen.

Rovecom Zakelijk helpt bedrijven graag op weg en wegwijs in de wereld van de cloud. Het in Hoogeveen gevestigde bedrijf beheerst behalve cloud computing alle facetten op het gebied van IT. Bij ons werken zestig vakmensen. Dagelijks ontwikkelen en implementeren zij branche gerelateerde oplossingen voor het MKB en de agrarische sector. Behalve cloud kun je het gehele IT-proces zonder zorgen aan deze specialist In Hoogeveen uit handen geven.

Wil je meer weten?

Laat je gegevens hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

  Benieuwd wat wij met jouw gegevens doen? Lees ons privacy statement.

  Bekijk hier een aantal van onze referenties

  Contact

  Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

  Support door Tradle

  Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

  Neem mijn computer over

  Tradle B.V.