Menu

Back-up

Data op een veilige plek

Wat is het belang van een goede back-up?

De hoeveelheid data neemt toe en de beschikbaarheid van data wordt met de dag belangrijker. Aan de andere kant neemt het aantal bedreigingen in de vorm van cybercriminaliteit ook toe. Een goed werkende back-up is daarom erg belangrijk. Door gebruik te maken van de zogenaamde 3-2-1 back-up regel ben je altijd verzekerd van je data. Deze regel houdt in dat je altijd 3 kopieën hebt van je data, op 2 verschillende opslagmedia, waarvan er zich 1 altijd buiten het gebouw bevindt. Dan weet je ook in het geval van brand zeker dat je je data behoudt.

Er zijn diverse soorten back-upoplossingen, variërend van een eenvoudige oplossing voor een eenmanszaak tot volledig geautomatiseerde back-upoplossingen voor het mkb. Daarnaast maken we ook back-ups van serverparken tot hostmachines met daarop meer dan tien virtuele machines. Ons doel is ervoor te zorgen dat jij geen data verliest en daardoor aan het werk kunt blijven. Afhankelijk van jouw wensen en behoeften kijken we naar de beste back-upoplossing voor jou. Mocht een storing, crash of virus je werkzaamheden verstoren, dan zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

Een voorbeeld uit de praktijk

Neem bijvoorbeeld de volgende situatie: de computer wordt geïnfecteerd door een ransomware-virus die via de e-mail is binnengekomen. In een onbewaakt ogenblik klik je op de link die in de mail staat. Het volgende moment is alle data op de computer niet meer toegankelijk (geëncrypt). De internetcrimineel die verantwoordelijk is voor het plaatsen van het virus op je computer, eist geld zodat jij weer toegang krijgt tot je data. De enige oplossing om het systeem te herstellen is een back-up. Met deze back-up kunnen alle bestanden hersteld worden. Als er een back-up met VEEAM gemaakt wordt, kunnen zelfs besturingssystemen en programma’s worden hersteld naar een eerder moment.

Online Back-up

Naast een back-up op locatie is het ook mogelijk om gebruik te maken van een online back-up. Bij een online back-up worden alle geselecteerde bestanden automatisch geback-upt naar de cloud. Hierdoor staan bestanden altijd buiten het gebouw. Bij een crash of virus op de computer staat er altijd een kopie van je gegevens in de cloud.

Voordelen van online back-up
  • Automatisch dagelijkse back-up van al je bestanden
  • Data altijd beschikbaar
  • Back-up staat in een beveiligde cloud in Nederland
  • Altijd een recente back-up buiten de deur
  • Betalen naar gebruik
  • Eenvoudig herstel bij crash
VEEAM-partner

Als VEEAM-partner kunnen wij back-upsoftware aanleveren voor elk gewenst systeem. Met VEEAM is het mogelijk om op bestands- of e-mailniveau bestanden te herstellen. Verwijder je bijvoorbeeld een mail, dan kan deze met behulp van VEEAM worden teruggezet. Deze intelligente software is zeer geschikt voor gevirtualiseerde omgevingen. Werk je in de Cloud? Dan verloopt de back-up automatisch via VEEAM.

De back-up goed op orde?

Graag gaan wij met je in gesprek om de mogelijkheden van een back-up te bespreken. Een back-up-oplossing is per IT-omgeving verschillend. Benieuwd naar de ideale back-up configuratie voor jouw bedrijf?

Laat het ons weten

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Rovecom Zakelijk

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Rovecom Zakelijk