Menu

Datacenterdiensten

Jouw data veilig opgeslagen

Onze samenleving digitaliseert en daarmee ook het bedrijfsleven. We zijn afhankelijk geworden van onze data en de machines die het draaiende houden. Als hierin iets misgaat leidt dit direct tot verminderde productiviteit. Gebruik maken van de diensten in een datacenter maakt je als organisatie weerbaarder tegen problemen met apparatuur, onderhoud en cyberaanvallen. Wij denken graag met je mee.

Data opslaan in een datacenter

Veel bedrijven verlangen naar meer mogelijkheden dan hun huidige IT-structuur kan bieden, maar vaak zijn deze te kostbaar om zelf te realiseren. In een datacenter behaal je een hogere uptime en uitstekende datasnelheden, wordt je data erg goed beveiligd en is de dienst schaalbaar. Je huurt via ons rackspace in het datacenter. We ontzorgen je door 24/7 beheer, beveiliging en monitoring. Je kunt ook zelfstandig toegang krijgen en het beheer in eigen hand houden.

Voordelen datacenter
  • Schaalbaarheid
  • Hogere uptime
  • Uitstekende datasnelheden
  • Betere beveiliging

De beste beschikbaarheid in Nederland

Hoe goed de beschikbaarheid van een datacenter is, wordt bepaald aan de hand van de zogenoemde Tier classificatie. Hierin is Tier 1 de simpelste uitvoering en is er bij Tier 4 sprake van volledige redundantie. Hoe hoger de classificatie hoe beter de beschikbaarheid van het datacenter is. Tier 4 datacenters zijn er niet in Nederland. Bij Tier 4 moet stroomlevering via twee geheel gescheiden paden worden geleverd. In Nederland hebben we één infrastructuur voor het stroomnetwerk, hierdoor is een Tier 3 classificatie het hoogst haalbare.

Twee datacenters

In Groningen en Zuidbroek staan twee datacenters waar wij over beschikken. Deze beide datacenters hebben een Tier 3 classificatie. De beste beschikbaarheid in Nederland. Wij hebben bewust gekozen voor datacenters in Nederland met de hoogste Tier classificatie. Hiermee waarborgen we de kwaliteit en de beschikbaarheid. Daarnaast valt alle data die hier is opgeslagen onder de Nederlandse wetgeving en kunnen we garanderen dat jouw data optimaal is beveiligd en voldoet aan alle eisen. Mocht er een storing optreden in een van de datacenters, dan neemt de andere het over. Hierdoor verhoogt je uptime aanzienlijk en is je data te allen tijde beschikbaar.

Wij denken met je mee

We helpen je graag bij het maken van de beste keuzes voor jou. Kwaliteit en veiligheid staan bij ons voorop, daarom hebben we bewust gekozen voor de twee datacenters in Groningen en Zuidbroek met Tier 3 classificatie. We ontzorgen je door je het beheer, de beveiliging en monitoring van jouw data uit handen te nemen. Zo zorgen we er voor dat jij je met een gerust hart kunt richten op andere werkzaamheden.

Voordelen Rovecom
  • Hoge mate van kwaliteit en veiligheid
  • Al meer dan 20 jaar ervaring
  • Meedenken en ontzorgen
  • Beheer, beveiliging en monitoring

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Liever het heft zelf in handen? Bellen kan via 0528 22 35 35 of stuur ons een mail.

Neem contact met mij op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.