Menu

Haal alles uit je Microsoft365-abonnement

12 januari

Thuiswerken is inmiddels niet meer het ‘nieuwe werken’. Thuiswerken is de nieuwe norm. In een tijd waarin het coronavirus voorlopig nog wel het gesprek van de dag is, maar ook daarna, zal thuiswerken door veel organisaties meer geaccepteerd worden. En waarom ook niet. We laten zien dat het in veel gevallen hartstikke goed werkt. Mits je de spullen goed voor elkaar hebt natuurlijk. Microsoft365 gaat je daarbij helpen.

Goed uitgeruste werkplek

We komen er steeds meer achter dat thuiswerken best veel voordelen heeft. Geen reistijd meer en dus een besparing op de reiskosten, geen drukke werkeilanden dus een betere focus, lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Er zijn echter ook nadelen aan thuiswerken. Het gemis van het sociale contact tussen collega’s onderling, de scheiding tussen werk en privé verdwijnt en niet iedereen heeft de beschikking over een goed uitgeruste werkplek. Vooral dat laatste kan voor de thuiswerkers een probleem zijn.

Online samenwerken

Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het inrichten van een goede werkplek en dit gaat verder dan het faciliteren van een goede bureaustoel, een laptop of een beeldscherm. Wat dacht je van de middelen om goed te kunnen (samen)werken? Microsoft365 is, helemaal wanneer er veel thuis wordt gewerkt, een slimme oplossing. Samen real time werken aan documenten, online vergaderen met je collega’s en altijd toegang tot de meest recente versies van je Office-programma’s.

Up to date

Microsoft365 wordt online aangeboden. Zodra je bent ingelogd in de digitale omgeving van Microsoft, download je de programma’s die je nodig hebt op je computer. Het voordeel van deze online omgeving is dat je altijd de beschikking hebt over de meest recente versies van je Office-programma’s en daar ook direct gebruik van kunt maken. De updates worden automatisch door Microsoft uitgevoerd, daar heb jij als gebruiker geen omkijken naar.

Beveiliging Microsoft365

Daarnaast is de beveiliging van je documenten altijd goed geregeld. Het platform van Microsoft staat bekend om zijn robuustheid en veiligheid en voldoet aan de Europese privacywetgeving. Ondanks dat is het wel belangrijk extra aandacht te besteden aan de online beveiliging wanneer je werknemers thuiswerken. Een thuisnetwerk is namelijk niet altijd zo goed beveiligd als een bedrijvennetwerk.

Rechten

De mogelijkheden van Microsoft365 zijn legio. We kunnen zelfs wel stellen dat Microsoft365 de werklast verlaagd. Mits goed ingericht. Het is verstandig goed na te denken over de inzet ervan. Zodra je documenten online toegankelijk maakt voor het bedrijf, is het aan te raden bepaalde rechten toe te kennen aan (groepen) personen. Wie mag bij welke mappen? Wie mag gebruikers toevoegen? Wie geef je welke rechten?

Hulp nodig met je Microsoft365-abonnement?

Een Microsoft365-abonnement is zo afgesloten. Echter, een abonnement dat aansluit bij jouw wensen heeft iets meer research nodig. Onze ervaren medewerkers kennen alle ins and outs van Microsoft365 en helpen jou aan het abonnement dat past bij jouw onderneming. Ze richten het abonnement vervolgens zo in dat je zeker weet dat de juiste mensen bij de juiste documenten kunnen. Heb je al een Micorsoft365-abonnement, dan helpen wij jou graag alles uit je abonnement te halen. We zien geregeld dat niet iedere ondernemer het maximale uit zijn abonnement haalt en dat is toch zonde. Meer weten of een afspraak maken (via Teams)? Neem contact met ons op.

Vraag het onze adviseur
Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.