Menu

Koppelmethoden

Laat programma's onderling met elkaar communiceren

Het maken van een goede koppeling tussen de data in jouw organisatie zorgt ervoor dat alle data binnen je organisatie actueel is. Afhankelijk van welke techniek jouw systeem ondersteunt kunnen wij drie koppelingen gebruiken om data uit te wisselen: API-technologie, ODBC-koppelingen en import van financiële gegevens.

API-technologie

Application programming interface (API) is een koppeling waardoor bijvoorbeeld softwareprogramma’s onderling met elkaar kunnen communiceren. Door deze koppeling is het dus mogelijk om gegevens met elkaar te synchroniseren.

Brug

Zoals het in de naam al aangeeft, dient API als interface. Het is de brug tussen twee softwareprogramma’s, zodat specifieke informatie gedeeld en gekoppeld kan worden met behoud van veiligheid en privacy.

Synchronisatie

Met name voor online software zijn API’s zeer waardevol. Omdat de softwareprogramma’s door de API koppeling met elkaar synchroniseren, hoef je de gegevens niet zelf over te nemen, waardoor de kans op fouten geringer wordt. Zo kan jij als ondernemer veel tijd en geld besparen voor de ontwikkeling en het beheer van je website of applicaties.

ODBC-koppeling

Het is een tijdrovende klus om alle gegevens uit een financieel pakket opnieuw in te moeten voeren in een spreadsheet. Open Database Connectivity (ODBC) zorgt ervoor dat elk programma kan communiceren met een database, onafhankelijk van het type. Je kunt met een ODBC-koppeling dus bijvoorbeeld gegevens benaderen in het financiële pakket vanuit Excel, wat je een heleboel tijd en geld bespaart.

Betrouwbaarheid

Een spreadsheet, waarin het saldo van grootboekrekeningen wordt benaderd, haalt bij het openen of verversen gegevens op uit de database via de ODBC-koppeling. Hierdoor synchroniseert je spreadsheet met de meest actuele gegevens. Dit vergroot de betrouwbaarheid van je document ten zeerste.

Import financiële gegevens

Anders dan met een API- of ODBC-koppeling, kun je binnen je financiële pakket en dashboard gegevens importeren via Excel of XML-bestanden. Hierdoor worden gegevens uit Excel gehaald en zichtbaar gemaakt in je financiële pakket en dashboard. Dit scheelt je een heleboel tijd in het overnemen van de gegevens en het verkleind de kans op fouten.

Waarom Rovecom?

We hebben partnerschappen met AccountView en Exact waardoor we veel kennis over de programma’s hebben en gespecialiseerd zijn in API-technologie, ODBC-koppelingen en import financiële gegevens. Wij vinden het belangrijk dat een ondernemer kan doen wat hij het liefste doet, namelijk ondernemen. Daarbij willen we het jou zo gemakkelijk mogelijk maken. Van het aanschaffen van de software tot het implementeren in je systeem tot het volledig accuraat kunnen werken met de software. Wij denken graag met je mee om je bedrijfsprocessen zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Zo kan jij blijven focussen op de voortgaande beweging van jouw onderneming.

Aanleren van vaardigheden

Daarnaast helpen we je graag bij het aanleren van deze vaardigheden. Bedrijfsprocessen kunnen vaak een heel stuk efficiënter. Daarom bieden wij verschillende trajecten aan, passend bij jouw behoeften en wensen.

Neem contact met ons op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.