Menu

Microsoft Azure

Software als online dienst

Efficiënt (samen)werken staat bij menig bedrijf hoog in het vaandel. Daarom wordt er veel gekozen voor werken in de cloud. Microsoft Azure is een set cloudservices die constant blijft groeien en je organisatie helpt te voorzien in allerlei zakelijke uitdagingen. Maar wat kun je nou met Microsoft Azure en van welke voordelen profiteer je als je hiervoor kiest? Wij helpen je graag.

Microsoft Azure

Azure is een cloudoplossing van Microsoft, die je de vrijheid biedt om toepassingen te ontwikkelen, beheren en implementeren op een omvangrijk, wereldwijd netwerk. De cloudoplossing heeft tal van configuratieopties op gebied van processoren, geheugen, opslag en snelheden. Azure is schaalbaar, waardoor je alleen betaalt voor wat je gebruikt.

Voordelen Microsoft Azure
  • Hogere productiviteit
  • Betere beslissingen nemen op basis van verzamelde data
  • De bestaande IT-omgeving gemakkelijk uitbreiden

As a service

De kracht van Azure zit hem in het afnemen van As a Service zoals IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service) en SaaS (Software as a Service).

IaaS

Infrastructure as a Service (IaaS) is een vorm van cloud computing. De infrastructuur wordt hierbij virtueel aangeboden en opgeslagen in de cloud. Het is dus niet nodig om de hardware die je wilt gebruiken te kopen. IaaS werkt vrijwel hetzelfde als een traditioneel datacenter, met het grote verschil dat het niet nodig is IaaS fysiek te onderhouden of te beheren.

IaaS bij Rovecom

Wij bieden Infrastructure as a Service ook aan via onze eigen cloud.

PaaS

Platform as a service (PaaS) gaat verder dan IaaS. Je krijgt een complete omgeving tot je beschikking voor de ontwikkeling, het testen, uitrollen en beheren van software. Naast de virtuele infrastructuur van IaaS regelt Azure bij PaaS ook de runtime, de systeemsoftware en het besturingssysteem.

SaaS

Software as a Services is de meest vergaande vorm van cloud computing. Software wordt op basis van een abonnement of naar gebruik on demand beschikbaar gesteld. Dit betekent dat de software niet geïnstalleerd hoeft te worden op de computer, maar dat alles gebeurt in de cloud. Hierdoor beschik je altijd over de laatste versie van de software.

Lokaal aanspreekpunt

Microsoft is een groot bedrijf met meerdere vestigingen over de hele wereld. Het beheer en de support van Microsoft Azure wordt in eerste instantie verleend door Microsoft. Dit betekent dat Microsoft je aanspreekpunt is. Veel gebruikers vinden het prettiger om te communiceren met een lokaal aanspreekpunt. Wij zijn al jaren partner van Microsoft, waardoor we veel kennis en kunde in huis hebben. We helpen je met het implementeren en het beheer van jouw data in Microsoft Azure en bieden daarnaast support aan. Door de korte lijntjes staat er snel iemand voor je klaar om je te helpen.

Meer informatie

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 0528 22 35 35 of klik op onderstaande button om het contactformulier in te vullen.

Neem contact met mij op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.