Menu

Vergelijking Microsoft 365 Business-licenties

7 augustus

Als bedrijf wil je de juiste Microsoft 365 cloudoplossing kiezen, die past bij de behoeften en het budget van je organisatie. Microsoft 365 biedt een breed scala aan zakelijke licenties, waaronder Microsoft 365 Business Basic, Business Standard en Business Premium. Maar welke optie moet je kiezen? In onze blog vergelijken we deze licenties en benadrukken we de belangrijkste verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.  

Laten we beginnen met Microsoft 365 Business Basic, de meest basale versie in vergelijking met Business Standard en Premium. Met deze licentie heb je geen desktop-apps, maar zijn alle Office-apps online beschikbaar, via de webbrowser. Je kunt onder andere Word en Excel openen zonder software te installeren. Andere belangrijke functies zijn onder meer Exchange Online (e-mailhosting met aangepast domein), SharePoint (documentopslag en samenwerking) en Microsoft Teams (chat- en vergaderhulpmiddel). Ook heb je OneDrive voor Bedrijven (cloudopslag) en Microsoft Planner (taakbeheer). Niettemin zijn er enkele beperkingen te noteren. Bij deze licentie heb je geen optie om applicaties zoals Word lokaal op je desktop te installeren. Je hebt ook minder uitgebreide beveiligingsfuncties, wat betekent dat cloudmogelijkheden en antivirusbescherming, onder andere, ontbreken evenals geavanceerde mailbeveiliging. Niettemin is Business Basic ideaal voor bedrijven die behoefte hebben aan de basisproductiviteits- en samenwerkingsfuncties.

Als je meer functionaliteiten wil, is Microsoft 365 Business Standard een goede keuze. Deze licentie biedt dezelfde mogelijkheden als Business Basic, maar dan uitgebreider. Je hebt toegang tot alle Office-apps in de nieuwste versie, zowel online als via de desktop. Bovendien kun je de Office-apps op maximaal 5 apparaten (pc’s, Macs, tablets of smartphones) installeren. Dit pakket is geschikt voor organisaties die een volledige set productiviteits- en samenwerkingsfuncties nodig hebben. 

Voor de meest uitgebreide opties is er Microsoft 365 Business Premium. Dit is een verfijnde versie van Microsoft 365 Business Standard en omvat alle Office-apps en extra functies, zoals beveiligingsopties (zoals geavanceerde antivirus, beveiliging tegen phishing en voorwaardelijke toegang) evenals geavanceerde apparaatbeheermogelijkheden (zoals geautomatiseerde updates bijvoorbeeld). Je hebt onder andere Microsoft Intune, Azure Information Protection, Power BI en PowerApps. Dit pakket is ideaal voor bedrijven die een uitgebreide beveiligings- en compliance-oplossing nodig hebben. 

Het is belangrijk op te merken dat deze Microsoft 365 Business-licenties speciaal zijn ontworpen voor kleine tot middelgrote organisaties met een maximum van 300 gebruikers. Sta je op het punt een Microsoft 365-licentie aan te schaffen? Of wil je overstappen? Dan geven we je de volgende tip: Voorkom dat je te veel betaalt. Er zijn namelijk veel verschillende Microsoft-licenties beschikbaar, en je hebt wellicht niet alle applicaties nodig die in een bepaalde licentie beschikbaar zijn, waardoor je gemakkelijk kunt besparen op licentiekosten. Of misschien, kun je juist meer uit je Microsoft-licentie halen. In dat geval is het altijd handig om advies te vragen aan een van onze experts. We kunnen je vertellen welke licentie het meest geschikt is voor jouw organisatie. 

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.