Menu

Monitoring IT-infrastructuur

Ondersteuning voor jouw IT-omgeving

Als bedrijf ben je afhankelijk van een goedwerkende IT-omgeving, maar niet iedereen is er even bedreven in deze te onderhouden. Daarom is het belangrijk om een goede IT-partij in de arm te nemen. Wij willen je graag helpen jouw IT-omgeving te monitoren, zodat jij rustig bezig kan blijven met je andere werkzaamheden.

Monitoring in de praktijk

Wij monitoren je IT-omgeving vierentwintig uur per dag op verschillende onderdelen. Zodra het systeem een (mogelijk) probleem detecteert, reageren wij accuraat op deze melding.

Processorcapaciteit, geheugencapaciteit en beschikbare opslagruimte

Door standaard op een aantal onderdelen te letten, vind je sneller de oorzaak van het probleem en kan dit zo snel mogelijk opgelost worden. Als de server een te hoog percentage van zijn processorcapaciteit, geheugencapaciteit of beschikbare opslagruimte gebruikt, is dit nadelig voor de snelheid van je systeem. Daarom stellen we een percentagegrens in. Zodra een van de onderdelen over die grens gaat, krijgen we daar een melding van.

Bereikbaarheid en services

Daarnaast monitoren wij ook op bereikbaarheid en services. We krijgen een melding als de server niet meer bereikbaar is of als services spontaan stoppen. Zo zorgen we ervoor dat jouw IT-omgeving blijft draaien.

Proactief anticiperen

Als een bepaalde melding van grote invloed is op de werking van je IT-omgeving, markeren we deze. We noemen dit dan een kritieke melding. Als de melding minder relevant is, noemen we dit een waarschuwing. Door dit onderscheid te maken, kunnen wij proactief anticiperen en zorgen wij ervoor dat jouw systeem ten alle tijden blijft draaien.

Een voorbeeld uit de praktijk

Een server is druk met verschillende taken en heeft 95% van zijn capaciteit benut. Hierdoor is er minder ruimte over voor andere taken en wordt het systeem trager. Wij kunnen dan instellen dat we een melding krijgen op basis van vooraf bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld dat de server minimaal 60 seconden op een gebruikte capaciteit van 85% of meer zit. Door deze ingestelde meldingen kunnen we, voordat het merkbaar effect heeft op de server, op zoek naar de oorzaak. Op basis van deze meldingen kunnen wij zeer proactief anticiperen.

Monitoring door Rovecom Zakelijk

Monitoring door Rovecom Zakelijk betekent dat je zorgeloos aan het werk kunt. De aankomende problemen worden vaak al opgelost voordat jij het überhaupt merkt. Doelgericht, proactief anticiperen en accuraat handelen, daar houden wij van. Zo zorgen wij ervoor dat jij lekker kunt blijven werken, zonder dat je afgeleid wordt door je IT. Ontzorgen noemen we dat. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.