Menu

Netwerk security

Jouw veilige netwerkomgeving

Netwerk security voorkomt dat hackers en virussen toegang krijgen tot jouw netwerk. Het is dan ook erg belangrijk dat dit goed geregeld is. Wij doen dit graag voor je. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw netwerk en data.

Beveiligen met firewall

Het is belangrijk om de risico’s van de communicatiestromen via je netwerk te beheersen. Daarom maken wij gebruik van firewalls. Een firewall is een onzichtbare muur die tussen een computer en het verbindingspunt met een extern netwerk of het internet staat. Het beschermt jouw netwerk en data tegen aanvallen van buitenaf zoals virussen, hacken, ransomeware en Trojaanse paarden.

Traditioneel en ‘next generation’

We maken onderscheid tussen traditionele en ‘next generation’ firewall oplossingen. Een traditionele firewall oplossing zorgt ervoor dat het verkeer op je netwerk geregeld wordt. Een uitbreiding daarop is de zogenoemde ‘next generation’ firewall. Per situatie bekijken we welke oplossing passend is. Hierbij houden we rekening met de beveiliging die jij wilt en het budget. Hieronder een aantal voorbeelden die een ‘next generation’ firewall doet ten opzichte van een traditionele firewall:

  • Pakketten scannen op inhoud en deze real-time checken.
  • In een afgeschermde omgeving onbetrouwbare pakketten scannen, om het effect van het openen te bekijken.
  • Automatisch blokkeren van hackers die bijvoorbeeld vaak proberen in te loggen.
  • Veel extra inzicht geven in wat er binnen je netwerk gaande is. Waar het verkeer vandaan komt en waar het naar toegaat.
  • Mogelijkheid geven tot het filteren op bepaalde categorieën websites binnen je bedrijf.
  • Sluit bepaalde landen uit om verbinding te maken.
  • Koppelt met een wereldwijde cloud om direct zero-days (nog niet eerder ontdekte virussen) te ontvangen.

Monitoren

Middels een monitoringssysteem houden wij in de gaten wat er gaande is op je netwerk. Hierbij letten wij bijvoorbeeld op de afkomst van het verkeer, het type verkeer en hackingspogingen. Wij staan graag in contact met jou als klant en denken actief met je mee. Mocht er iets voorvallen in het netwerk, dan kunnen we hier samen met jou snel op anticiperen. We bespreken aan de hand van deze signalen wat de opties zijn voor het optimaliseren van de inrichting van je firewall. Zo weet je dat de beveiliging van je netwerk altijd up-to-date is.

Onderhoud

Het onderhouden van een firewall vereist tijd en gespecialiseerde kennis. Wij verzorgen dit graag voor je. Zo weet je zeker dat je firewall altijd bijgewerkt is en je netwerk en data goed beschermd zijn.

Netwerkbeheer

Door het netwerkbeheer aan ons over te laten, kun jij volledig focussen op je andere werkzaamheden. We richten je netwerk in, beheren applicaties die niet op je netwerk staan en geven gebruikers veilig toegang tot je bedrijfsapplicaties. Omdat wij het belangrijk vinden dat je met ons mee kunt praten over jouw IT situatie, spreken wij niet in technisch vakjargon, maar levelen we met jou. Zo weet je altijd wat er gaande is en houd je zelf de overkoepelende regie in handen.

Netwerk security bij Rovecom Zakelijk betekent dat je zorgeloos en goed beveiligd aan het werk kunt. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.