Menu

Nieuwe server of cloudoplossing?

10 november

Onze wereld digitaliseert. We regelen steeds meer online en deze online mogelijkheden breiden alleen nog maar verder uit. Dan is het ook niet zo gek dat cloud computing in de afgelopen jaren steeds vaker wordt ingezet. Veel ondernemingen werken al gedeeltelijk of zelfs geheel met een online werkplek. Maar waar kies je als ondernemer voor? Iedereen in de cloud of toch investeren in een nieuwe server? We zetten de voordelen van beide oplossingen naast elkaar. Dat kiest net wat makkelijker.

Cloud

Werken in de cloud, waar bijvoorbeeld een online werkplek onder valt, geeft je altijd toegang tot al je bestanden en software, waardoor het mogelijk is overal ter wereld je werkomgeving te benaderen. Dit gebeurt in een volledig beveiligde omgeving. Via de cloud is een online werkplek te bereiken via elk willekeurig apparaat en daardoor heel gemakkelijk. Helemaal in een tijd waarin we veel thuiswerken. Voor bedrijven die wisselende behoeften hebben op het gebied van computing en software of als je als snelgroeiend bedrijf wendbaar wilt zijn, is werken in de cloud een goede oplossing.

De voordelen

 • Schaalbaarheid
  Vergroot of verklein maandelijks het aantal gebruikers.
 • 24×7
  24 uur per dag, 7 dagen per week de beschikbaarheid over alle programma’s en data.
 • Beschikbaar vanaf elk apparaat
  Apple, Windows, smartphone, tablet, laptop of desktop. Een online werkplek bereik je vanaf elk apparaat met een internetverbinding.
 • Kostenbesparend
  De kosten voor periodiek systeembeheer vervallen. Daarnaast betaal je alleen voor de actieve gebruikers.
 • Automatische back-up
  Dagelijks wordt er automatisch een back-up gemaakt van je online werkplek. Bestand of agenda-item kwijt? Op bestandsniveau kunnen bestanden teruggezet worden.
 • Thuiswerken
  Thuiswerken is nog nooit zo eenvoudig geweest door de 24/7 beschikbaarheid over al je bestanden.

Server

Een server op eigen locatie heeft als grootste voordeel dat je niet afhankelijk bent van een internetverbinding. Daarbij vinden veel bedrijven het prettig om de veiligheid, beschikbaarheid en het beheer van de systemen in eigen beheer te hebben. Ook hebben grote bedrijven, met jarenlange ervaring, vaak een enorme legacy (digitale erfenis) opgebouwd. Hierdoor zijn de gedateerde systemen zo in elkaar verweven dat ze vaak niet over te zetten zijn naar de cloud. Dan is het prettig om vertrouwd op je eigen server te blijven werken.

De voordelen

 • Bereikbaarheid
  Er is geen internetverbinding nodig om bij je bestanden te kunnen. Op het moment dat het bedrijf in, bijvoorbeeld, een buitengebied staat en dus niet beschikt over een snelle of stabiele internetverbinding, is een server passender.
 • Eigen beheer
  Het is zichtbaar waar de data staat. Deze fysieke aanwijsplek maakt het meer tastbaar en kan een veiliger gevoel geven.
 • Gemakkelijk switchen van IT-beheerder
  Doordat je zelf toegang hebt tot de server ben je niet afhankelijk van een externe partij op afstand.

Cloud of server?

Dan nu de keuze: werken in de cloud of op je eigen server? Deze keuze blijft, zoals we hebben geschetst, per onderneming verschillend. Door de voordelen op een rij te zetten, wordt de keuze misschien wel begrijpelijker. Werken in de cloud is in een tijd waarin we veel thuiswerken een heel goede oplossing, maar soms is het simpelweg niet mogelijk en is de investering in een nieuwe of bestaande server passender. Kom je er niet uit en wil je een keer (online) sparren? We zetten de mogelijkheden voor jouw onderneming graag op een rijtje en stemmen het advies af op wat jouw onderneming nodig heeft. Dan weet je zeker dat je de goede keuze maakt.

Neem contact met ons op

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.