Menu

Spectre / Meltdown

6 januari

Afgelopen week stonden de kranten er vol mee: Meltdown en Spectre. Maar wat is het nu precies, wat kun je er tegen doen en wat hebben wij al gedaan?

Meltdown en Spectre zijn twee verschillende soorten beveiligingslekken die afgelopen week aan het licht zijn gekomen. Door dit lek is het mogelijk dat hackers toegang krijgen tot het geheugen van de computer en zo privacygevoelige informatie kunnen stelen. Goed om te weten is dat er nog geen hacks bekend zijn! Desondanks zijn er enkele maatregelen die u zelf kunt treffen. Uiteraard hebben wij ook al enkele maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig zijn en blijven.

Wat kunt u doen?

Updaten, updaten & updaten!!! Zorg ervoor dat uw werkstation, smartphone en tablet altijd beschikt over de laatste softwareversie. Of het nu gaat om de updates van Windows, Adobe of een app uit een van de stores. Zodra u een melding krijgt dat er een nieuwe versie beschikbaar is, is ons advies om deze te installeren. Zo beschikt u namelijk altijd over de meest recente en doorontwikkelde versie van de betreffende software, wat uw software minder gevoelig maakt voor een eventuele hack.

Wat hebben wij al gedaan?

Afgelopen weekend zijn de eerste updates in de cloud direct uitgevoerd. De updates die deze week zijn uitgekomen worden gefaseerd getest en vervolgens uitgerold in de cloud. Hier hoeft u niks voor te doen.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op via 0528 – 22 35 35 of via icts@tradle.nl.

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.