Menu

Waarom is 2FA belangrijk voor de veiligheid van je data

1 november

Veiligheid is een belangrijk onderwerp in dit digitale tijdperk. Tegenwoordig gebeurt bijna alles online. Handig, maar tegelijk moeten we er ook voor waken dat onze data privé blijft. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om jouw gegevens te beschermen. Daarom delen wij graag onze tips met jou. Om te beginnen met 2FA. 

Wat is 2FA:

Twee factor authenticatie (2FA) is een authenticatie methode waarbij je eerst twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens online toegang tot te krijgen. De identiteit van jou als gebruiker wordt hierbij vastgesteld waarbij niet één, maar twee stappen succesvol moet doorlopen.  


Daar waar je normaal gesproken enkel je wachtwoord moet invoeren om toegang te krijgen, moet er nu dus een tweede handeling plaats vinden. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een code die per sms naar je telefoon wordt verstuurd. Maar ook een vingerafdruk, een melding in een mobiele app of gezichtsherkenning kan ook een tweede factor zijn. Multifactor Authenticatie kan helpen om jezelf en jouw bedrijf te beschermen tegen aanvallen op jouw netwerk en e-mailsysteem(en).  

Waarom 2FA

Helaas hebben we in deze tijd steeds vaker te maken met hackers en andere partijen die online proberen in te breken. Zij maken er hun werk van om zich jouw waardevolle gegevens toe te eigenen. Met alle gevolgen van dien. Het is dus belangrijk jezelf en jouw bedrijf hier zo goed mogelijk tegen te beschermen.  

Veel mensen denken dat een complex wachtwoord volstaat. Maar in dit digitale tijdperk hebben we te maken met heel veel inlogsystemen. Het gevolg hiervan is dat we vanuit praktisch oogpunt, toch vaak dezelfde of soortgelijke wachtwoorden gebruiken voor verschillende accounts. Het gevaar hiervan is dat we onszelf kwetsbaar maken en het de hackers nog gemakkelijker maken om in het bezit te komen van onze data.

Door hier nog één stap aan toe te voegen beperk je de kans aanzienlijk dat een hacker succesvol bij jouw waardevolle gegevens kan komen. Absoluut het inzetten waard dus! 

 

Multifactor Authenitcatie (MFA) voor Office 365 gebruikers:

Office 365 gebruikers stellen op eenvoudige wijze de meervoudige verificatie in. Dit kan zowel voor jezelf als op bedrijfsniveau. In deze link staat exact hoe je dit kunt instellen:.
Meervoudige verificatie instellen voor gebruikers – Microsoft 365 admin | Microsoft Learn
 

Kom je er niet uit, heb je nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je verder! 

Neem contact met ons op
Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.