Menu

IT-security

Jouw data optimaal beveiligd

Sterke beveiliging voor jouw data

Jaar op jaar verdubbelen de hoeveelheid aanvallen in Europa op gebied van Ransomeware en Cryptojacking. Cybercriminelen worden steeds slimmer en ontwikkelen geavanceerdere aanvallen.

Het is daarom van groot belang dat je je data goed beveiligt en dat je een goede IT- partij in de arm neemt die ontzorgt en je IT-security serieus neemt.

Combinatiebeveiliging

In de afgelopen 25 jaar hebben wij een ruime kennis en kunde van IT-security opgedaan. Wij weten dat het tegenwoordig niet meer genoeg is om je apparaten alleen met antivirus te beveiligen. Door een combinatie te maken van verschillende beveiligingen creëer je een sterke bescherming voor jouw data.

Daarom hebben wij onze 360-graden beveiliging ontworpen.

360-graden beveiliging

Met onze 360-graden beveiliging worden je apparaten beveiligd met geavanceerde oplossingen zoals een next gen firewall, maar gaan we ook met je in gesprek over een IT-beleid.

IT-beleidsgesprek

Onderwerpen die bij een IT-beleidsgesprek zeker aan bod komen zijn twee-factor-authenticatie, wifi, wachtwoordbeleid, schermbeveiliging en versleuteling van apparaten en e-mail. Samen stellen we een plan op om je medewerkers veilig te kunnen laten werken, ongeacht de locatie, het apparaat en het besturingssysteem.

Wil jij weten wat wij kunnen betekenen voor jou, jouw bedrijf en medewerkers? Neem dan contact met ons op!

Cyberaanvallen: steeds geavanceerder!

Om je een idee te geven van de vele mogelijkheden die een cybercrimineel heeft om achter jouw gegevens aan te gaan, hebben we een achttal soorten aanvallen voor je op een rijtje gezet:

  • Een virus is een klein programma dat als doel heeft je gegevens te beschadigen of te verwijderen. Soms kan het zelfs je hele harde schijf wissen. Het virus wordt vaak in een e-mail als ‘onschuldige’ bijlage verspreid.
  • Phishing is een vorm van internetfraude. Je krijgt een nep e-mail binnen van bijvoorbeeld je bank met daarin vragen over je inloggegevens en pincode. Zodra je antwoordt en de fraudeur heeft de gegevens te pakken, kan deze voor een heleboel problemen zorgen.
  • Spear phishing is een gerichte vorm van internetfraude. Het doel is om door een e-mail te verzenden, ongeautoriseerd toegang te krijgen tot je gegevens.
  • Hacking is het inbreken in een computersysteem of netwerk. Het heeft als doel om je computer over te nemen of gegevens te stelen en onbruikbaar te maken.

Er zijn nog meer

  • Ransomware is een aanval waarbij er een blokkade wordt gelegd op je bestanden. De cybercrimineel belooft om de blokkade eraf te halen als je hem een geldbedrag overmaakt. Het is echter niet met zekerheid te zeggen dat de cybercrimineel zijn woord houdt.
  • Met cryptojacking wil de cybercrimineel geld verdienen door cryptogeld in handen te krijgen. Je haalt deze malware binnen tijdens het bezoeken van websites via bijvoorbeeld gehackte advertenties en cookies.
  • DDoS-aanvallen hebben als doel een website of internetdienst onbruikbaar te maken. Dit wordt gedaan door middel van overbelasting van de server.
  • CEO-fraude houdt in dat een medewerker van de financiële administratie een e-mail ontvangt die afkomstig lijkt te zijn van de hoogste baas (CEO). In die e-mail wordt dringend verzocht een groot bedrag over te maken naar een (vaak) buitenlandse rekening. Dit wordt vaak toegepast in grotere bedrijven waarbij de afstand tussen CEO en medewerker groot is.

Klaar om aan de slag te gaan?

Neem gerust contact op met ons voor een passend IT-advies.

Contact opnemen

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Rovecom Zakelijk

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Rovecom Zakelijk