0528 22 35 35
Menu

Systeembeheer door Rovecom Zakelijk

Zorgeloos gebruik maken van IT

Systeembeheer door Rovecom Zakelijk

Zorgeloos gebruik maken van IT. Dat is ons doel als het gaat om systeembeheer. Het hele interne IT-proces nemen wij uit handen en wordt volledig door ons in beheer genomen. Maar wat valt er precies onder systeembeheer?
Het begint met proactief monitoren van de IT-infrastructuur. Deze benadering zorgt ervoor dat elke vorm van storing automatisch wordt gemeld en hierop vervolgens actie wordt ondernomen.
Systeembeheer is omvattender dan alleen monitoring. Regelmatig onderhoud op servers en werkstations zorgt ervoor dat al het apparatuur altijd over de laatste softwareversies beschikken waardoor ze zo stabiel en veilig mogelijk zijn.
Daarnaast regelen wij dat de back-up dagelijks loopt zodat de data van je bedrijf altijd veilig staat.

Beschikbaarheid

Wij monitoren op capaciteit, belasting en bereikbaarheid en krijgen automatisch melding bij een storing. Ook bij overbelasting van servers wordt een melding gemaakt in ons monitoringssysteem, zodat wij hierop direct kunnen inspelen. Niks is leuker dan een gebruiker die probleemloos gebruik kan maken van zijn infrastructuur.

Storingsdiensten

Wil je ook in het weekend een beroep op ons kunnen doen? Dan kun je, als additionele dienst, een storingscontract afsluiten zodat problemen zelfs in het weekend opgelost kunnen worden. Gebruik maken van storingsdiensten? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Back-up

De back-up is een onmisbare oplossing binnen een bedrijf. Of het nu gaat om een lokale back-up of een online back-up. Bij een cruciale crash is je data en systeem volledig afhankelijk van de back-up. De mogelijkheden voor back-ups zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om alleen databestanden te back-uppen maar kan bijvoorbeeld ook het gehele systeem, inclusief programma’s en data, geback-upt worden. Bij ons is de back-up standaard een onderdeel van systeembeheer.
Wist je dat dé oplossing tegen een (crypto)virus alleen je back-up is? Als namelijk al je bestanden niet meer toegankelijk zijn, ben je volledig afhankelijk van je back-up. Dit verklaart het belang van een goed lopende back-up.

Netwerkbeheer en werkplekbeheer

Systeembeheer omvat standaard netwerk- en werkplekbeheer. Vrijwel alle hardware en software kunnen wij leveren. Van een firewall tot een werkstation en van een server tot een muis. Niks is vervelender dan een werkstation dat slecht functioneert of een instabiel netwerk dat de IT-processen vertraagt. Daarom is het belangrijk om te beschikken over de juiste hard- en software zodat deze factoren een positieve werking hebben binnen het bedrijf . IT moet een zorgeloze en stabiel werkende omgeving zijn!

Klaar om aan de slag te gaan?

Neem gerust contact op met ons voor een passend IT-advies.

Contact opnemen

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Rovecom Zakelijk

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Rovecom Zakelijk