Menu

Systeembeheer

Zorgeloos gebruik maken van IT

Systeembeheer door Rovecom Zakelijk

Zorgeloos gebruik maken van IT. Dat is ons doel als het gaat om systeembeheer. Het hele interne IT-proces nemen wij uit handen en wordt volledig door ons in beheer genomen. Maar wat valt er precies onder systeembeheer?

Proactief monitoren

Het begint met proactief monitoren van de IT-infrastructuur. Deze benadering zorgt ervoor dat elke vorm van storing automatisch wordt gemeld en hierop vervolgens actie wordt ondernomen.

Serveronderhoud

Systeembeheer is omvattender dan alleen monitoring. Regelmatig onderhoud op servers en werkstations zorgt ervoor dat al het apparatuur altijd over de laatste softwareversies beschikken waardoor ze zo stabiel en veilig mogelijk zijn.

Back-up

Daarnaast regelen wij dat de back-up dagelijks loopt zodat de data van je bedrijf altijd veilig staan. Dit geldt voor zowel cloud, werkplekken als servers op locaties.

Beschikbaarheid

De verwachting is dat data op elk moment vanaf elk apparaat beschikbaar is. Daarnaast verwacht je dat data niet ongewenst verloren gaat door menselijke fouten of calamiteiten zoals een aanval van buitenaf. Wij kunnen je hierbij helpen.

Wij monitoren op capaciteit, belasting en bereikbaarheid en krijgen automatisch melding bij een storing. Ook bij overbelasting van servers en andere calamiteiten wordt een melding gemaakt in ons monitoringssysteem.

Door die automatische meldingen kunnen wij direct anticiperen op het probleem en snel en accuraat handelen. Zo zorgen wij ervoor dat jij probleemloos gebruik kunt maken van jouw infrastructuur.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Back-up

De back-up is een onmisbare oplossing binnen een bedrijf. Of het nu gaat om een lokale back-up of een online back-up. Bij een cruciale crash is je data en systeem volledig afhankelijk van de back-up.

Mogelijkheden back-up

De mogelijkheden voor back-ups zijn eindeloos. Zo is het mogelijk om een back-up te maken van alleen databestanden maar het kan bijvoorbeeld ook van het gehele systeem, inclusief programma’s en data. Bij ons is de back-up standaard een onderdeel van systeembeheer.

Wist je dat dé oplossing tegen een (crypto)virus alleen je back-up is? Zodra al je bestanden niet meer toegankelijk zijn, ben je volledig afhankelijk van je back-up. Dit verklaart het belang van een goede back-up.

Lees hier wat het belang is van een goede back-up.

Netwerkbeheer en werkplekbeheer

Systeembeheer omvat standaard netwerk- en werkplekbeheer. Vrijwel alle hardware en software kunnen wij leveren. Van een firewall tot een werkstation en van een server tot een muis.

Het is ontzettend vervelend als een werkstation slecht functioneert of als een instabiel netwerk de IT-processen vertraagt.

Daarom is het belangrijk te beschikken over de juiste hard- en software, zodat deze factoren een positieve werking hebben binnen het bedrijf .

IT moet een zorgeloze en stabiel werkende omgeving zijn!

Klaar om aan de slag te gaan?

Neem gerust contact op met ons voor een passend IT-advies.

Contact opnemen

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.