Menu

Apparaten en software up-to-date houden

21 december

Misschien komt het je wel bekend voor: je bent druk bezig met je werk en je krijgt ineens een pop-up op je scherm dat het tijd is voor een update. Dit kan als irritant ervaren worden en je bent snel geneigd de pop-up weg te klikken en de update uit te stellen of zelfs over te slaan. Wij adviseren echter de update toch direct te installeren. Wij leggen graag uit waarom.  

Producenten van apparaten en software zijn doorlopend bezig om hun producten door te ontwikkelen. Door middel van updates komen de nieuwste functionaliteiten bij de eindgebruikers terecht. Ontdekte kwetsbaarheden of een betere beveiliging worden ook via updates aangeboden.

Updaten is van belang voor alle apparaten die verbonden zijn met een netwerk. Hierbij gaat het niet alleen om je computer en of printer, het gaat ook om bijvoorbeeld je smartphone, tablet of router. De software op je apparaat veroudert als je geen updates doet. Cybercriminelen weten dit ook. Zij zoeken naar kwetsbaarheden in verouderde software, om via die weg binnen te komen. Als je apparaten en software up-to-date zijn, loopt je apparatuur het minste kans op virussen en blijf je beschermd. Een virus of cybercrimineel maakt namelijk gebruik van kwetsbaarheden in oudere versies van apparaten en software.

Tips om up-to-date te blijven:

  • Negeer de notificaties van je apparaten/software niet.
  • Schakel automatische updates in zodat je apparaten en software voortaan altijd draaien op de laatste versie.
  • Abonneer je op alle notificatie mogelijkheden.
  • Incidenteel brengen producenten ook een zogenaamde ‘patch’ uit. Dit zijn vaak kleine updates die een heel specifiek probleem verhelpen. Vergeet deze ook niet direct te installeren.
  • Geef, bij het kiezen van software of een clouddienst, altijd de voorkeur aan leveranciers die een adequaat en effectief update-beleid hebben.
  • Zorg ervoor dat je kantooromgeving, zoals je servers en werkplekken, middels een geautomatiseerd systeem worden geüpdatet. Zo heb je snel inzicht in de updates en kun je dit op jouw gewenste moment inplannen.

Meer informatie of tips hoe dit voor jouw organisatie in te richten? Neem gerust contact met ons op!

 

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.