Menu

Systeembeheer in Hoogeveen

Zorgeloos en no nonsense IT!

Wil jij je ICT graag uitbesteden aan professionals?

Een stabiele en goed werkende ICT-omgeving is van groot belang om je dagelijkse werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Daarom is het van belang om met een vakkundig ICT-bedrijf samen te werken zodat jij je kan focussen op je eigen bedrijfsvoering. ICT, waaronder systeembeheer, moet je overlaten aan een team met specialisten. Maar wat is nu precies systeembeheer, wat valt eronder en wist je dat je kosten kan besparen door dit uit te besteden aan een externe systeembeheerder? Wij vertellen je graag meer.

Wat is precies systeembeheer en wat valt er onder?

Systeembeheer is een persoon of een bedrijf die verantwoordelijk is voor alle zaken die met ICT te maken hebben binnen een bedrijf waaronder o.a. servers, IT-infrastructuur en werkplekken. Bij een cloudomgeving is er vrijwel geen beheer op locatie maar bij een lokale server en veel hardware op locatie dan is dit wel het geval. Iemand is verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van deze apparatuur. Vaak is dit de systeembeheerder. Het complexe aan systeembeheer is dat geen omgeving gelijk is omdat elke systeembeheerder het anders inricht.

Enkele onderdelen die onder systeembeheer vallen zijn:

 • Monitoring
 • Onderhoud waaronder updates en patches uitvoeren
 • Back-up controle
 • Beheren van IT-infrastructuur (routers, switches, wifi, firewall)
 • Aanspreekpunt voor support
 • Beheren technische documentatie
 • Aanvullende diensten zoals bijvoorbeeld online back-up en verhoogde bereikbaarheid.

Kosten besparen met een externe systeembeheerder

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde systeembeheerder ongeveer tussen de € 2.500 en € 5.000 euro per maand kost. Door systeembeheer uit te besteden aan een externe IT-leverancier kun je deze maandelijkse kosten besparen. Door ICT-processen efficiënter in te richten kun je bij bedrijven tot 100 medewerkers deze taken rustig uitbesteden zodat de verantwoordelijkheid ook bij de IT-leverancier ligt. Veel processen in de IT zoals updates kunnen tegenwoordig automatisch nachts uitgevoerd worden zodat niemand er last van heeft! Daarnaast weet een team van 10 ICT-ers altijd meer dan één systeembeheerder (niks te nadele van een systeembeheerder natuurlijk!)

Systeembeheer door Rovecom Zakelijk

Op zoek naar een partij die planmatig en transparant systeembeheer levert in de regio Hoogeveen? Dan ben je bij Rovecom Zakelijk aan het juiste adres! Al vele toonaangevende bedrijven in de regio Hoogeveen gingen je voor. Deze groep bedrijven waardeert onze transparante en doortastende aanpak en nuchtere benadering! Door een omgeving efficiënt in te richten kun je enorm besparen op onderhoudsuren. Hoe wij dit doen vertellen wij je graag. Neem snel contact met ons op via icts@rovecom.nl of telefonisch via 0528-223535. Uiteraard kun je ook onderstaand formulier invullen.

  Benieuwd wat wij met jouw gegevens doen? Lees ons privacy statement.

  Bekijk hier een aantal van onze referenties

  Contact

  Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

  Support door Tradle

  Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

  Neem mijn computer over

  Tradle B.V.