Menu

Verhoog de oplettendheid: Stuur je collega een nep phishingmail met Microsoft 365 

14 maart

Met phishingmail proberen cybercriminelen in te breken in je (werk)laptop. Vaak met als doel je gegevens te stelen en te misbruiken. Hier zit je niet op te wachten. Met een tool binnen Microsoft 365 kun je een nep phishingmail sturen, om zo de oplettendheid binnen je organisatie te testen. In ons artikel lees hoe je dit kunt doen.

Phishing is een vorm van online fraude waarbij de cybercrimineel – de aanvaller – zich voordoet als een betrouwbare partij of iemand die je kent. Met als doel te vissen naar inloggegevens om vervolgens persoonlijke of financiële informatie te winnen. Het is daarom belangrijk dat medewerkers bewust zijn van deze aanvallen en weten wat ze moeten doen.

Om de kennis van phishing bij je medewerkers te testen, kun je ervoor kiezen hen een nep phishingmail te sturen. Dit kan met een functie in Microsoft 365. De eerste stap is het creëren van een nep phishingmail, die er zo echt mogelijk uitziet. De tweede stap is het toevoegen van een nep-verzoek om zo informatie of aanmeldgegevens te winnen van je mailontvangers. Zodra de nep phishingmail gereed is, kun je de mail versturen naar een selecte groep collega’s. Vervolgens is het afwachten, hoe zij reageren.

Als je collega’s de verzochte informatie verstrekken, is dit een signaal voor verbetering. Oplettende collega’s die de mail herkennen als phishingmail en verplaatsen naar de prullenbak, verdienen uiteraard een pluim.

Het is belangrijk om te realiseren dat cyberveiligheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. Om te werken aan een veilige werkomgeving, kun je ook gebruik van maken 2FA evenals ongelijke en moeilijke wachtwoorden om hackers buitenspel te houden.

Heb je vraag over phishing? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om de veiligheid van je werkomgeving te verbeteren? Wij kijken graag met je mee. Trek dan aan de bel.

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.