Menu

Veilig inloggen met 2-factor-authenticatie

13 februari

De hedendaagse technologische ontwikkelingen maken het mogelijk om overal ter wereld te werken vanaf vrijwel elk apparaat. Thuiswerken op je laptop of op straat met een smartphone. Het is mogelijk! Maar dit maakt het ook makkelijker voor internetcriminelen om hier misbruik van te maken. Een extra reden om mensen te informeren over de maatregelen die hiertegen genomen kunnen worden. Wat kun je er aan doen dat cybercriminelen bij je data en programma’s in de cloud terecht komen? De oplossing om een extra maatregel te nemen tegen het inloggen heet Two-Factor-Authentication ofwel 2-factor-authenticatie. Dit is dé oplossing om buitenshuis veilig in bijvoorbeeld je online werkplek te werken! Als een internetcrimineel wilt inloggen dient hij namelijk te beschikken over je laptop/tablet én je smartphone.

Wat is 2-factor-authenticatie?

2-factor-authenticatie is een extra beveiligingsmethode waarbij je telefoon benodigd is om een verbinding met de cloud tot stand te brengen. Grote bedrijven als Google en Apple maken er al gebruik van maar in de cloud van Rovecom is dit ook mogelijk. De extra beveiligingsmethode is vooral geschikt voor mensen die veel buiten het kantoor werken. Het mooie van deze security tool is dat het zo geconfigureerd kan worden dat gebruikers die op kantoor aan het werk zijn, het niet hoeven te gebruiken. Hierdoor is 2-factor-authenticatie alleen buiten kantoor geactiveerd.

Een praktijkvoorbeeld:

Elk apparaat dat beschikt over een internetverbinding kan theoretisch gezien inloggen in de cloud. Stel je werkt veel buiten het kantoornetwerk om en hebt (uit gemak) standaard je gebruikersnaam en wachtwoord opgeslagen in de cloud-koppeling. Als iemand dan je laptop steelt is het mogelijk om via de koppeling in te loggen in de cloud. Als deze gebruiker 2-factor-authenticatie had gebruikt was dit nooit voorgevallen omdat de internetcrimineel dan een smartphone nodig heeft om een verbinding tot stand te brengen.

Hoe werkt het?

Normaal gesproken open je de cloud-koppeling en na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord kom je in de cloud-omgeving terecht. Bij 2-factor-authenticatie werkt dit iets anders. De eerste twee stappen zijn gelijk maar na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je een melding op de duo mobile app van je telefoon. Deze melding geeft aan dat er iemand probeert in te loggen in de cloud. Je krijgt dan de optie om de verbinding tot stand te brengen (groene vinkje) of te verbreken (rode kruis). Indien je wilt inloggen ’tik’ je op het groene vlak om vervolgens verbinding te maken met de cloud. Zonder een mobiel is het dus niet mogelijk om in te loggen!

2-factor-authenticatie voor de cloud-omgeving?

Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van 2-factor-authenticatie in jouw it-omgeving? De security tool is namelijk ook te gebruiken bij lokale serveroplossingen. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Deel deze pagina

Bekijk hier een aantal van onze referenties

Contact

Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Support door Tradle

Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

Neem mijn computer over

Tradle B.V.