Menu

Cloud specialist in Hoogeveen

Op zoek naar een betrouwbare cloud specialist in Hoogeveen?

Op zoek naar een cloud specialist in de regio Hoogeveen? Dan ben je bij Rovecom Zakelijk aan het juiste adres! Als iets een containerbegrip is geworden, is het de cloud wel. Daarom is het goed om te weten wat de cloud is, voordelen van werken in de cloud ten opzichte van een lokale oplossing en waarom de cloud van Rovecom Zakelijk in Hoogeveen. En daarvoor moet je natuurlijk bij een cloud specialist zijn!

Wat is nu precies de cloud?

Het containerbegrip cloud is een term die tegenwoordig overal te lezen is. Maar wat is nu de cloud? Heel plat gezegd is de cloud een server die op een externe locatie draait. Vaak is dit een datacenter met daarin racks met daarin meerdere servers. Deze servers hebben allemaal bepaalde taken, bijvoorbeeld als online werkplek, e-mailhosting of online back-up. Neem bijvoorbeeld een online werkplek. Bij een online werkplek heeft elke gebruiker een eigen bureaublad met daarop zijn of haar snelkoppelingen naar programma’s. Daarnaast heb je “gewoon” Windows verkenner met daarin al je bestanden en netwerkshares. De bestanden kun je bijvoorbeeld met je boekhoudsoftware en/of Word openen.  Kortom; eigenlijk precies hetzelfde als een normale oplossing alleen staat de server niet in je eigen pand maar in Groningen of Zuidbroek (onze datacenters). Verder heb je geen systeembeheerder nodig omdat wij de servers voor je onderhouden/beheren en beschikken over een helpdesk voor support.

Voordelen van online werken in de cloud

Het grootste voordeel van een online werkplek in de cloud is dat er bij jezelf op locatie geen servers meer draaien. Je maakt gebruik van onze servers in Groningen of Zuidbroek. Deze cloudomgeving staan 24/7 verbonden met het internet in een tier 3 beveiligde datacenter.

 • Overal en 24/7 toegang tot je persoonlijke bureaublad.
 • Veiligheid! Je data en programmatuur staat opgeslagen in een zeer streng beveiligde omgeving met de meest geavanceerde security apparatuur.
 • Maandelijks zowel omhoog als omlaag aan te passen qua hoeveelheid gebruikers.
 • Back-up is geen zorg meer met een automatisch lopende back-up.
 • Je data staat opgeslagen op twee locaties in Nederland.
 • Kostenbesparend: minder stroomverbruik en geen systeembeheerder meer nodig.

Werken in de cloud van Rovecom Zakelijk

Is de cloud iets voor jou? Graag komen wij langs om samen met jou te kijken welke IT-oplossing het meest geschikt is voor jouw omgeving en infrastructuur. Wij begrijpen heel goed dat ICT ingewikkeld en ontastbaar is. Daarom geloven wij erin dat eenvoud en transparantie helpt om dit juist wel tastbaar te maken. Neem gerust contact met ons op via icts@rovecom.nl of telefonisch via 0528 – 22 35 35. Daarnaast kun je ook via onderstaande chatknop contact met ons opnemen of ons Whatsappen op 06 – 82 28 63 63. Je mag natuurlijk ook altijd langskomen bij ons in Hoogeveen!

  Benieuwd wat wij met jouw gegevens doen? Lees ons privacy statement.

  Bekijk hier een aantal van onze referenties

  Contact

  Meer informatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

  Support door Tradle

  Klik op onderstaande button om de computer over te laten nemen

  Neem mijn computer over

  Tradle B.V.